Archivní víno z vinařství Tokaj & Co

Slovenští vinaři z Tokaj & CO na víno nespěchají. Proto je tak lahodné.
Jejich tokajské víno vzniká téměř stejně jako v 17. století. Pomalu, s rozvahou a láskou k řemeslu. Vinou révu zastřihují tak, aby plodila málo, ale kvalitně. Poté nechávají hrozny zrát a zrát, až se z bobulí stanou cibéby. Kuličky proměněné ušlechtilou plísní. Ty ručně sbírají do dřevěných nádob, kterým se říká putna. Jeden sběrač denně nasbírá jen 8 kg cibéb. Více…

O zbytek se postarají prastaré sklepy vyhloubené v tufu – sopečné vyvřelině. Tady víno dlooouho zraje. Například 6putnové si ve sklepě pohoví minimálně 8 let.

Ano, je to proces nesmírně pomalý. Ale stojí za to. Každá slza tokajského z Tokaj & CO nadchne milovníky sladkých vín. I vás, kdo chcete vyzkoušet něco nového, poctivě vyrobeného.

A jaké vybrat?

  • Putnové víno. Čím více puten, tím více cibéb a výraznější chuť.
  • Samorodné víno. Vinaři netřídí cibéby a ostatní bobule. Proto je každý ročník osobitý.
  • Forditáš. Vzniká macerováním vylisovaných cibéb v samorodném víně. Je svěží, lehké.

Potřebujete poradit?

S námi víte, že jste dobře nakoupili

99 %

spokojených zákazníků

8 let

na trhu s vínem

30 dní

na výměnu

Doprava zdarma

od 1500 Kč

Expres

Doručíme ještě dnes

Výběrová vína. Ve vašem e-mailu.

1× měsíčně se těšte na doporučení, zajímavosti a výhodné nabídky pro váš archiv.

DĚKUJEME, VÍCE INFORMACÍ NAJDETE V E-MAILU.
Someliér Jan Pánek

S nákupem vám poradíme

VOLEJTE Po-Pá 8-16

+420 253 253 002

pište, ptejte se

somelier@viatempia.cz